Detox juice - 3 grønne juicer
Detox

 

Jeg har aldrig selv været ret vild med at anbefale juicekure. Mest fordi jeg gerne vil vide hvordan folk har levet op til fasten, som det jo er en slags. De her: ”Jeg laver en juicekur efter december”, hvor de har drukket meget alkohol, måske fået lidt mere smertestillende medicin for tømmermænd og hovedpiner, en masse farvestoffer og fedt i julemad og hvad der ellers ryger ned.

Det kan være virkelig hårdt for kroppen at skulle skille sig af med alle de affaldsstoffer på én gang, når man så lige pludselig kun får grønne udrensende juicer. Leveren skal have overskydende hormoner, giftstoffer fra forurening, pesticider, metaller og medicinrester igennem filtret, og derfor kan den blive ret belastet. Men at juice grønt hver dag, vil være en super detoxer for kroppen. Så du hele tiden hjælper den godt på vej. Så kan man nemlig, hvis du i forvejen spiser sundt og motionere, sagtens tage en juicekur en gang i mellem, hvis du har lyst til at prøve kræfter med det.
Hvis du juicer lidt hver dag, kan du nemmere se hvordan du har det med det.

Forfatter til bogen ”Cancer Hacks” og holistisk ernæringsekspert Elissa Goodman forklarer i en artikel for The Chalkboard Magazine, hvordan vi passer på vores lever og detox’er dagligt. Find ud af her, hvilke 3 power-detox juicer er hendes favoritter.

Hvis du f.eks. føler dig træt, ofte syg, har svært ved at tabe dig, forstoppelse og måske hudproblemer som rødme og urenheder, kan det være tegn på at din krop har svært ved at rense ud.

Din mad og dit miljø og måske endda dine kropsprodukter kan have giftstoffer i sig eller på sig.
At spise ”clean”, det vil sige, så økologisk som muligt, ikke spiser sukker og undgår for meget gluten og forarbejdede fødevarer, spiser masser af grønt og frugt, fuldkorn når du får kornprodukter og sunde fedtsyrer vil din krop arbejde med dig, som den er skabt til at gøre.

F.eks. at juice et bundt selleri, er måske noget af det mest sundheds-struttende du kan gøre. Undersøgelser viser at selleri forbedrer leverens sundhed, hvilket kan forøge din egen krops udrensning på længere sigt. Derudover skulle selleri også forbedre din HCL i din fordøjelse, hvilket er vigtigt når du skal optage dine næringsstoffer. Man skulle efter sigende allerede efter 7 dage kunne mærke forskel.

Spirulina

Spirulina er en anden super-renser. Kom 2 teskeer af spirulina-pulver i din juice eller smoothie, i dit vand, og bliv boostet af al den næring den blå/grønne alge indeholder.
Det skulle være en af de allermest komplette superfoods i verden, og hjælper kroppen med naturligt at detoxe kroppen. Den binder tungmetaller og hjælper med at fjerne toxiner fra blodet. Spirulina gør passagen gennem fordøjelsessystemet nemmere for giftstofferne og reducerer derfor stress i kroppen.

Hvedegræs

Hvedegræs er den sidste af de grønne vidundere. Dr. Ann Wigmore fra Hippocrates Health Institute i Boston, der har afprøvet og testet hvedegræs mod mange forskellige lidelser, og med gode resultater, har skrevet bogen ”The Wheatgrass Book” om netop sundhedsfordelene ved hvedegræs. Bogen var med til at gøre hvedegræs populært i USA og nu er det også på fremmarch i Danmark.
Hvedegræs er en naturlig kilde til en stor mængde vitaminer, mineraler og ikke mindst antioxidanter, det siges at styrke immunforsvaret og skulle styrke fordøjelsessystemet.
Indeholder bl.a.:

A-Vitamin

Det er mest kendt som øjets, hudens og slimhindernes vitamin. Det er hovedsageligt gavnligt for dit syn og specielt evnen til at se om natten.

B 12

Indeholder bl.a. cyanocoblamin, som har en stor betydning i produktionen af røde blodceller og derudover fornyelse/vedligeholdelse af nerverne. Manglen på B12 vitamin vil medføre træthed.

E-vitamin

Indeholder Alfa-tokoferol, som er en antioxidant, som du kan blive klogere på længere nede.

Calcium

I daglig tale bliver det også bare kaldt kalk og er det mineral, der er mest af i kroppen. Det spiller en stor rollen i opbyggelsen af kroppen og vedligeholdelse af sunde knogler og tænder.

Selen

Endnu en stærk antioxidant, der medvirker ved afgiftning af visse tungmetaller. Godt for immunforsvaret og kredsløbet generelt.

Magnesium

Spiller en stor rolle for et sundt stofskifte. Mangel på magnesium kan medføre hovedpine.

Jern

Hjælper ilten med at blive transporteret rundt i kroppen igennem blodet.

Klorofyl

Sikre næring og livgivende ilt til dine celler.

 

Hvedegræs kan købes i breve eller som pulver i glas. Jeg er faktisk også overbevist om, at de findes som tabletter, men ellers kommes pulveret i din juice eller i din smoothie.

God fornøjelse, and happy healthy liver!

Del artiklen: