Anne Bech vandglas sort hvid
flad mave

DEN FLADE MAVES VÆRSTE FJENDE: STRESS

 

Det sidste skridt på vejen mod en flad mave er, at du skal få din stress under kontrol. Stress er den flade maves værste fjende. Hvorfor?

 

Simpelt forklaret sker der det, når vi er stressede i længere perioder (og det er vi i højere grad, end vi går og tror), at der sætter sig en irriterende delle lige under navlen. Den føles lidt ”hård” og er ikke så blævrende som andet fedt. Det er det, jeg kalder ”stress-fedt”, og det er en automatisk måde at reagere på for kroppen. Din krop sætter simpelthen fedt af til ”dårligere tider”. Når der er krise, indstiller den sig på, at den skal kunne overleve så længe som muligt, og begynder derfor at lagre fedt i området tæt på leveren. På den måde sætter den letomsættelig energi til side, så der er noget at tære på, hvis maden udebliver.

 

Problemet er bare, at det gør maden ikke i vores moderne verden. I stedet sker der det, at vi spiser mere fedt- eller sukkerholdigt mad. Og det bliver bare sendt videre ned i ”lageret”, så dellen vokser.

 

HVORDAN KOMMER JEG AF MED MIN STRESS-DELLE?

For det første skal du følge anvisningerne her i bogen. For det andet skal du være tålmodig og give det tid. Du kan ikke vende strømmen lige med det samme, hvis din krop er i en stress-spiral. Du skal først overbevise den om, at alt er okay, og at den igen kan stole på dig. Så husk følgende råd angående din livsstil:

  • Hold din sengetid! Det vil sige i seng senest kl. 22.00.
  • Slap af, inden du går i seng! Så er du rolig og afslappet, når du skal falde i søvn.
  • Pas dine spisetider! Det er vigtigt, at der hele tiden er stabilitet i dit indtag af mad og vand.
  • Træn hårdt og kort! Hvis du har lange træningssessions, stresser du bare kroppen yderligere.
  • Giv det tid! Du skal nok slippe af med dellen på et eller andet tidspunkt, hvis bare du holder dig til rådene.

Del artiklen: