Løb-gruppe-af-mennesker-der-løber-sammen-under-bro-på-sand
Gør løbeturen sjovere
  1. TRÆK VEJRET!

Mange holder vejret eller prøver at trække vejret i en bestemt rytme, før de er kommet i gang. Når du bliver forpustet, så træk vejret ind og pust ud på hvert andet skridt. Altså træk ind-højre-venstre-pust ud-højre-venstre. Lige pludselig kan din krop selv. Men hvis du spænder for meget i maven, giver det følelsen af sidestik, så få luften godt ned i maven!

 

  1. SÆT FARTEN NED!

Gå, hvis du er nødt til det! Når du tænker ”løb”, så tænker du sikkert på noget med fart. Det kommer på et tidspunkt. Men måske ikke de første par gange. Tænk i stedet på en kombination af jogging og gang. Jog fra én lygtepæl til den næste, gå samme distance. Og gentag. På den måde kan knogler og led følge med. De udvikler sig nemlig langsommere end kondi og muskler. Det er for at forebygge skader, at du ikke starter med spurt.

 

  1. SNAK!

Du skal kunne snakke, mens du løber de første 2-3 uger. Derefter kan du godt skrue op for din intensitet. Men for at være sikker på, at du ikke gør mere skade end gavn, heller ikke på din lyst, så skal du være forpustet, men ikke så du er ved at hoste en lunge op. Efter 2-3 uger er snakke-stadiet dit nye joggingtempo.

 

  1. BRUG MUSIK!

Du kan øge din træningseffekt med 20 %, hvis du hører musik, der motiverer dig.

 

  1. STRÆK UD!

En god udstrækning, når du er færdig, øger dit vel være markant.

 

 

VIDSTE DU AT…

bare en halv til to timers løb om ugen ved moderat puls ifølge danske forskere forlænger dit liv med 6 år?

Del artiklen: