Kosttilskud
Kostilskud

Jeg har altid brugt kosttilskud, men ikke ret mange af dem. Kun i korte perioder under en mavesygdom, og jeg kan faktisk ikke sige noget om at de ekstra mange kosttilskud gjorde en forskel.
Men hvis du skal i gang med at træne f.eks. efter nytår, eller træner allerede, så er det en belastning af din krop, hvor vi kræver af den at den både skaber muskelvækst, smider fedt, er frisk og fuld af energi, og sover godt om natten, så det kræver at de understøttende funktioner i kroppen fungerer optimalt.
Der er det min erfaring, at man er nødt til at hjælpe kroppen på vej, så den altid er fuld i de lagre vi skal bruge for at alt fungerer til yderste kant.

”Kan jeg ikke få alle de ting min krop skal bruge gennem min kost, det er jo så sundt?”
Vi får rigtig mange vitmainer og mineraler gennem sund kost.
Der er flere forskellige holdninger til, hvor meget i forhold til hvad vi skal bruge.
Som helt almindelig dansker er det min erfaring at der ikke er nogen der ikke kan se sig fri for, at det ville være godt at tage en multivitaminpille, just to make sure, og så lidt ekstra D-vitamin, da vi bor et sted på jorden hvor solen ikke skinner så meget som den kunne.

 

Kosttilskud med formål

Så langt så godt. Men hvis du er i en anden situation, og udfordrer din krop, eller gerne vil have at den yder sit optimale, dine knogler skal blive stærkere eller i hvert fald holdes stærke, dine muskler skal vokse, dit fedt skal forbrændes i stedet for det sukker du måske normalt kommer ned i maven, og dit stressniveau skal holdes nede, så det hele fungerer uden forstyrrelser.

Det er lidt mere end den almindelige dansker, der bare cykler på arbejde.
De anvisninger som jeg anbefaler, er ikke så høje at de kan gøre nogen skade, så se om det ikke er noget du vil se ligeså stor effekt af, som jeg og mine klienter har fået.

 

Vitaminer og mineraler:

Tag 2 multivitaminer, D-vitamin, magnesium og zink ved siden af. Så er du dækket ind.
Denne basisblanding har jeg gode erfaringer med.

Magnesium/zink:

Magnesium tages om aftenen omkring kl.20. Det virker muskelafslappende, og sørger for en god og tung nats søvn.
Derudover er det stresshæmmende, så derfor anbefaler jeg at du også tager bare én tablet efter din træning.
Rigtig mange funktioner i kroppen er afhængige af et godt zink indtag. Derfor optimere vi det her, uden at overgøre det. Hormonbalancen er afhængig af zink, og derudover også proteinsyntesen.

Så tag en kombineret tablet lige efter træning, sammen med en f.eks. proteinshake for optimal restitution.

Mælkesyrebakterier:

Tarmens flora er central for vores velbefindende, og ny forskning tyder også på at vores tarmflora har stor betydning for vores evne til at forbrænde og optage fedt.
I tarmen sørger mælkesyrebakterier for at fordøjelsen foregår optimalt, medvirker til at fødeoptagelsen sker korrekt, og det er en meget stor del af vores immunforsvar. Hvis balancen i tarmen er forstyrret vil der ske en højere optagelse af fedtsyrer i fedtcellerne, og det bliver langsomt til de deller vi har på sidebenene.
Det er absolut et kosttilskud jeg vil anbefale at tage, både for immunforsvar, madoptagelse, velvære og fedtforbrænding.
Jeg har gennem tiden brugt flere forskellige mærker af probiotika, der er flere gode.

Fiskeolie/Omega 3:

Fiskeolie, eller omega 3 fedt er blevet sammenkædet med virkelig mange fordele ved dens indtagelse. Bedre hjernekemi, mindre inflammation, bedre fedtforbrænding og øger vores reaktion på insulin, og det nyeste er at hvis gravide indtager fiskeolie specielt i sidste trimester, har barnet nedsat risiko for at udvikle astma.
Ved at fiskeolie sænker produktionen af stresshormonet kortisol, vil du hurtigere bygge muskler, nemmere tabe fedt, og ikke føle dig så presset.
Omega 3 er essentiel fedt, som kroppen ikke selv kan producere alene.
Vi har alle brug for fedt, og omega 3 bliver blandt andet brugt til dem membran der ligger rundt om vores celler, og beskytter den.

Jeg kan selv klart mærke det på mine led hvis jeg tager, eller ikke tager fiskeolie. Jeg kan endda høre forskel på min kæreste, han har et led i anklen der ”klikker” når han går, hvis han i en periode ikke får taget fiskeolie.
Jeg har i nogle tilfælde givet mine klienter lidt højere dosis af fiskeolie, end hvad der står anbefalet. Jeg havde dem mellem fingrene tit, og holdt øje med dem, og ville derfor have ændret deres indtag hvis de blev dårlige eller lignende.
Hvis du har det bedre med at indtage den anbefalede dosis på pakken, så gør du det.
Jeg ved at PurePharma er så omhyggelige med deres produkter, og kun bruger det bedste af det bedste.

Del artiklen: