Anne Bech mit fit køkken laver kage
Køkken musthaves

Her kommer en introduktion til, hvad der er godt at have som faste ting og madvarer i dit FIT køkken.

F.eks. Hvad du hurtigt lærer at lave nem og enkel mad af, og hvilken køkkenmaskine, der er absolut uundværlig.

 

Ingredienser:

Jeg har altid salat, agurk og forårsløg i køleskabet. Så kan jeg slynge en salat sammen, der passer til alt.

Derudover har jeg altid økologisk hakket oksekød, og broccoli. Igen, så kan du altid sætte et hurtigt måltid sammen, om end det måske ikke er det mest inspirerende. Men det er for ikke at stå sulten og skulle tage al for meget stilling til, hvad jeg kan og skal spise.

Også skyr er en fast beboer i køleskabet.

 

Jeg har altid Sukrin gold i min skuffe. Hvis jeg virkelig har lyst til noget nemt og sødt, så blander jeg en teske Sukrin Gold med 100 g skyr, evt. med lidt kakao eller bare en håndfuld mandler. Derudover er der virkelig mange brød- og kageopskrifter, der nyder godt af en lille smule Sukrin gold. Smagen skal efterligne “puddersukker”, altså brun farin.

 

Jeg har også den almindelige Sukrin, den bruger jeg mest til at søde middagsretter med. Den smager ret syntetisk, så jeg bruger den sjældent i bagværk.

 

Jeg bruger proteinpulver for at give en dejlig vaniljesmag til mine smoothies, for at give dem mere mæthed og fylde og jeg er også begyndt at bage med det.

 

FiberHUSK er også en fast del af mit FIT køkken. Jeg tager det som tilskud for at holde min mave i form, men det er nemt at have det med i maden, så man ikke behøver tilskuddet. Det er nærmest uundværligt i glutenfrit bagværk, da det giver samme “klister”-effekt som gluten har i brød. Derudover giver det både tyngde, men også luftighed i retter med æg, så jeg vil virkelig anbefale dig, at have det som fast beboer i køkkenskabet.

 

Jeg bruger mandler rigtig meget i bagværk og også rå. De har en relativ neutral smag og går fint i de fleste opskrifter istedet for mel. Både kokos og hasselnødder kan være lidt sværere, fordi de har en skøn, men noget kraftigere smag.

Til brød bruger jeg også solsikkekerner, og sesamfrø. De er begge ret lyse og giver et fint brød-look og en neutral smag, samt en virkelig saftig dej, som ikke klæber.

 

Jeg kan ikke leve én dag uden min stavblender. Jeg har både haft billige, det kan jeg ikke anbefale, nogle der var i mellem-prisklassen, som var utrolig holdbare, og en meget dyr en, der heller ikke har skuffet mig. Du kan sagtens vælge en til omkring 400-500 kr. og få en rigtig god og holdbar stavblender.

Med stavblenderen vil jeg anbefale dig at finde en der har en minihakker med. Der følger nemlig tit en hakke-del med, som stavblenderen sættes til, og kan hakke nøder, kerner og lign.

Hvis du gerne vil lave brød og kager fra denne eller hvilken som helst anden glutenfri kage-bage bog, så er en minihakker helt uundværlig.

 

Silikoneforme er virkelig også gode i det slanke bagekøkken. Når du bager med blandinger, er ikke indeholder almindelig mel, så vil det ikke slippe ret godt, hvis du smører dine alminde bageforme. Derfor har jeg silikoneforme til muffins og også en til brød. Derudover kan du fore med bagepapir.

 

Potter og pander. Det er nemmest at lave mad med pander og gryder af god kvalitet. Sund mad reagerer nemt på temperaturer og bliver også hurtigt brændt, hvis din pande ikke er god.

 

Rivejern er klart mit foretrukne til at foreberede løg, så de blender fint ind i fars eller lign. Også til dine gulerodsboller er det rart at have.

 

Derudover er det en stor hjælp at have gode og skarpe knive, så dit snittearbejde bliver lettere.

 

Som et sidste “nice to have” er et mandolinjern virkelig lækkert at kunne lave tynde skiver, eller sjove lange strimler med – Men absolut ikke et must.

Artikel er fra bogen Spis dig FIT

Køb bogen her

Spis dig fit forsde Anne Bech

Spis dig fit med Anne Bech

Del artiklen: