Løb i Central Park, New York
Løbetræning

 

Jeg har altid løbesko med på mine ferier. Solferie, skiferie som storbyferie.

Tænker du det er mærkeligt på skiferie? Det er undervurderet skønt at løbe i sne, steder hvor der er ”sneveje”, altså hvor sneen er fast. Og luften er skønt og frisk.

På solferier får jeg det altid overstået tidligt om morgenen, hvor det ikke er så varmt. Men det er stadig dejligt, og luften er tit tør på solferier, så det ikke føles ”klamt” at løbe og skulle trække fugtig luft ind.

Min favorit:

Løb i Central Park - Sne

Løb i al slags vejr i Central Park

 

Det bedste sted på jorden jeg endnu har fået min løbetur, er i Central Park, New York. Central Park er Manhattans grønne lounge.
Jeg har været i New York to gange, og har løbet nærmest den samme rute hver gang.

Faktisk i vintermåneder begge gange, og det har slået mig, at folk i New York fryser ikke! Flere løber med korte bukser selvom det er på frysepunktet, og de færreste løber med mere end en tynd langærmet trøje. Jeg ligner en der skal på alpin skiløb.

Og både i kvælende hede, eller i bidende kulde, er parken en myretue af motionister, løbende som cyklister.

De har bare forstået det der med at have motionister i deres by, det kunne vi lære af her i DK.
Central Park er en blanding af velfriserede plæner, hundeparker, vilde skovområder, klippefremspring og masser af asfalteret vej i vejnet i hele parken. Og den smukke sø, som alle der har set Sex & The City har været vidne til at både Miranda og Charlotte har løbet rundt om.

Ruten:

Hvis du starter din rute oppe fra 59th street (tæt på 5th Avenue), Central Park South, løber ind i parken mod uret, så løber du i rigtig løberetning.

Der er masser af skift i miljøet, grønne områder, klipper, søer, steder hvor der kan spilles baseball og lignende, du kommer forbi The Zoo, og kan efter ca 3,5 km komme op til venstre hvor du kommer op til Jacqueline Kennedy Reservoir.

Løbestien rundt om New Yorks gamle drikkevands-reservoir er med garanti et af de bedst kendte, mest trafikkerede (dog ikke ulideligt. Søerne i København er værre), og mest celebritybesøgte. Og med den skønneste udsigt.

Løb i Central Park morgen

Morgen løb i Central Park

Løbeturen rundt om reservoiret er 2,5 km, og man løber mest hensynsfuldt mod uret rundt. Jeg løb dog en kvart sø, eller deromkring, med uret, for at komme tilbage på en vej tilbage mod 59th Street.
Selve søen er opkaldt efter den nu afdøde førstedame, der løb rundt om søen, og som havde en fast løbemakker, Alberto Arroyo, som hun løb med. Stien er opkaldt efter ham, til gengæld.

Løbeklubbernes dag

Jeg fandt ud af, at det om tirsdagen var løbeklubbernes dag, der kom virkelig mange i grupper, og de løb stærkt! Torsdagen var cykelklubbernes dag, så der skulle man tage sig i agt, selvom det er brede veje, med løbe- og cykelanvisninger på asfalten.

Når du kommer tilbage på vejen, hvis du løber samme rute som jeg, kommer du også forbi den restaurant hvor Carrie og Big også mødes i serien Sex & The City, Loabs Boathouse. Også helt utrolig skønt som frokost sted, eller til tidlig eftermiddagste. På alle årstider.

Da jeg lige var i slutningen af 7. måned, og havde noget af en vom at slæbe på, gik det hverken stærkt eller så ret kønt ud. Men det var så skønt at se og opleve New Yorks beboere i styrtende fart, lækkert løbetøj, og selv få motioneret i de fantastiske omgivelser.

 

Det kan anbefales på det kraftigste herfra!

Del artiklen: