Detaljer-af-kvindeben-på-løbebånd-i-træningscenter
Løbeguide

Læs også: Løberuten i New York

 

Damer, I skal nu en tur med Anne i fitnesscenteret. Hun er hoppet en tur på løbebåndet for at give dig hendes bedste løbeguide.

Guiden er til dig, der vil i gang med at løbe og til alle jer, der ønsker at booste jeres løb.

DE RIGTIGE SKO:

Det er super vigtigt, at du anskaffer dig de rigtige sko, så du undgår unødvendige skader. Opsøg en rigtig sportsbutik, der kan hjælpe med at finde et godt par til dig. Se dine løbesko som en investering til en smuk og lækker krop!

 

Et par løbesko svarer til 1000 km., så hvis du løber hver dag, så holder et par løbesko ca. 6 måneder.

OP PÅ LØBEBÅNDET:

Det er lidt anderledes at løbe på et løbebånd end udenfor, men mange af de tips, Anne vil give dig i dag, kan også bruges udendørs.

 

Annes løbeguide – step by step

 

  • Stil dig på løbebåndet og tryk så på start. Sæt altid løbebåndet på ’manual’, så du selv kan styre hastigheden.
  • Start med at sætte ’incline’-funktionen til 0.5, da det svarer til at løbe i et udendørs terræn. Det er en form for kunstig modstand, som vil hive godt fat i dine baglår og baller.
  • Husk altid at starte med at varme op i fem minutter. Det vil minimere risikoen for skader – uanset hvor erfaren en løber, du er. Din krop er ikke forberedt på, at du skal lave noget aktivt, så din krop og led skal varmes op. Gå en lille tur på løbebåndet.
  • Brug altid hele kroppen, når du løber. Sving med armene, spænd i maven og giv dig selv plads til at trække vejret. Ret dig op, så du trækker vejret frit.
  • Når du har varmet op, så kan du stille og roligt begynde at skrue op for tempoet. Hvis du er nybegynder, så start forsigtigt. Start med at løbe 30 sekunder. Du skal starte langsommere, end du tror. Kroppens muskler bliver hurtigt bygget op, men sener og led er længere om at blive stærke. Det er hårdt for kroppen at løbe, fordi du lander med hele din kropsvægt. Føl efter i din krop, hvor det føles rart.
  • Sæt af og løb ikke i dine hofter. Sæt i stedet af i dine fødder og tag lange skridt. Hvis du tager lange skridt, så får du strammet dine lår og baller godt op.
  • Husk, at tage en lille pause på 30 sekunder til 1 minut, hvis du lige er startet med løbetræningen. Du kan løbe 30 sekunder og gå 1 minut, og sådan fortsætter du. Løb sammenlagt i 30 minutter.
  • Sørg for at bruge armene godt, så dine arme hjælper dig fremad. Den ene arm til modsatte fod.

 

Så er vi færdige. Du kan løbe hurtigere end du tror, for vores krop er designet til løb. Men husk alligevel på, at “lige meget hvor langsomt du løber, er du stadig hurtigere end dem, der ligger på sofaen” J

Gode sko – spænd i maven – skuldrene tilbage – tag lange skridt – tre dage om ugen

 

Del artiklen: