Livsstil, planlægning og livsstilsændring
Livsstil

Man hører altid at ”det skal være en livsstilsændring”.

Ja, men den starter et sted. Og den starter ved at man bliver ved med at gøre noget der virkede for én. Og det kræver motivation og resultater man kan se!
28 dage, ja faktisk starter det hele med at du bare skal holde en ændring af kost og træning i en uge!
Længere tid behøver du ikke.

Du skal starte med at tænke de næste 28 dage frem.

Faktisk skal du til at starte med tænke den næste dag, og så faktisk allerførst, den første uge.
Den næste dag, den næste time, og faktisk helt ned til hver gentagelse af en øvelse, eller hvert skridt ude i den friske luft på gå- eller løbetur. For hvert skridt, hver gentagelse og hver god beslutning er der ingen der kan tage fra dig. Det kommer aldrig dårligt tilbage.

Du skal tænke hele tiden, bare én time mere, det kan jeg godt, og så bare én dag mere. Og lige pludselig er der gået 28 dage. Du vil blive overrasket over hvor hurtigt din krop vil tage imod forandringen.

Du skal måske i gang med at træne for første gang i dit liv, og det er en stor forandring både for din krop, men også for dine vaner. Din krop vil lige pludselig reagere anderledes end før, du skal til at lære den at kende.
Mange mennesker er faktisk i meget dårlig kontakt med deres krop, og det kan være en af årsagerne til at man er overvægtig, eller har fedt siddende mærkelige steder hvor det ikke hører til.

Forandring fryder:

Det er vigtigt at tænke på nu, og også når du har ændret din livsstil. Det er vigtigt at gøre noget andet end det du gør nu, for hvis man ikke ændre det, så kommer der heller ingen ændring på din krop, i dit sind eller i din livsstil.

Men når man skal til at ændre noget, er det vigtigt man gør en én ting ad gangen. Det er vigtigt at det ikke er hele dit liv du skifter ud eller rundt på, på én gang, men at du lærer at omvende dig og din krop til det du skal til.

Det er også vigtigt at du føler succes, og det kan man ikke komme til, hvis man er overambitiøs og ændrer alting på én gang. Det er vigtigt at det er et skridt ad gangen, så din krop og dine tanker kan følge med, og så du får ændret vanen, og ikke bare undertrykker de ting der skal ændres.

ØVELSE:

 1. “Sæt dig ned og skriv 3 ting ned du gerne vil ændre ved din krop:
 2. Luk så øjnene og prøv at forestil dig hvordan du ser ud når ændringerne er sket. Og tænk også hvordan det vil føles, i din krop.
 3. Skriv så 3 ting som du gerne vil ændre ved den måde din hverdag er på:
 4. Luk øjnene og forestil dig, hvordan din hverdag vil se ud, når du har ændret det, én ting ad gangen.
 5. Skriv så 3 ting ned du skal gøre for at få hjælp til at få ændret de ting i din hverdag du gerne vil have lavet om:
 6. Og til sidst skriv deadline ud for, hvornår du skal have enten spurgt din mor, far, veninde, kæreste eller mand om hjælp til ændringerne.”

Det er meget vigtigt at kunne bede om hjælp, specielt når det skal ændringer til i livet.

Jeg har lært hen ad vejen, både med mig selv, men også fra klienter, at planlægning er noget af det vigtigste, når man skal ændre livsstil, eller et eller andet ved sit liv.
For ændringen kommer ikke sådan overraskende ind på pladser i kalenderen, hvor de ikke var før.

Brug din kalender!

Du er nødt til at skrive ind i din kalender, hvis du skal til at træne mere, starte med at træne, eller træne på andre tidspunkter, så du er sikker på at kalenderen ikke bliver oversvømmet af alle mulige andre aftaler. Der bliver ikke på magisk vis plads til din første løbetur, eller mere tid til at lave mad. Det skal der laves plads til.

5 bedste tips inden din livsstilsændring

 • Brug din kalender, skriv alt ind, så du er sikker på du har tid til ændringen
 • Tag små skridt ad gangen, husk på at et skridt i den rigtige retning kommer aldrig dårligt tilbage
 • Et maraton er en masse små skridt i den rigtige retning, så tilbage på hesten hvis du falder af, og har gjort noget der ikke helt fulgte planen
 • Husk, at allerede efter en uge kan du mærke forskel, både hvis det er en visuel forandring du ønsker, eller f.eks. at sove på faste tidspunkter for mere overskud
 • Pas på dig selv, mærk efter. Der er forskel på mental træthed eller fysisk udmattelse. Hvis du virkelig er for udmattet, så hvil dig i stedet for at pres træning eller kalender aftale ned over hovedet på din krop.

Del artiklen: