Negle-hænder-neglepleje-sunde-negle
Guide til sundere og stærkere negle

Din guide til stærkere og sundere negle

Det kan være at du er født med sunde og stærke negle fra naturens side, men det er desværre ikke alle der er så velsignede.  Hvis du ikke er det, kan du læse guiden nedenunder til sundere og stærkere negle.

 

Ingen neglelak

Stop brugen af neglelak. Neglelak kan virke forstærkende, men det snyder. Din brug af neglelak kan over tid udtørre neglene og de kan bliver misfarvede og svagere. Du kan få stærke negle helt uden manicure. Hvis du alligevel ønsker at bruge neglelak, så husk altid at fjerne den uden acetone. Det tørrer neglene ud. Der findes flere naturlige nglelakfjernere. Spørg i din helsekost butik.

 

Tip: Hvis dine negle allerede virker gullige, så kan du tage en spiseskefuld bagepulver og blande det med en smule saft fra en citron. Du bruger en neglebørste til at skrubbe forsigtigt på neglene. Lad det virke i et par minutter og de værste misfarvninger burde være forsvundet.

 

Spis protein og vitaminer

En sund og varieret kost vil give dit helbred og din negle et boost. Undersøgelser viser, at især protein og B2-vitamin har indvirkning på, hvor hurtigt dine negle vokser og hvor stærke de bliver.

 

Runde og korte

Ja damer, vores negle knækker altså bare ikke lige så let, hvis de ikke er så lange. Du gør også godt af at runde dem i kanterne og du vil opleve, at de ikke knækker som, hvis de var klippet firkantet.

 

Spar på vandet, MEN drik det

Det kan jo lyde nærmest umuligt, fordi vi ofte vasker fingre. Det anbefaler vi, at du fortsætter med. Men ved opvask eller rengøring kan du tage et par handsker på for at modvirke tørhed. Det skåner både negle og neglebånd. Hvis dine negle er tørre, så er de typisk udtørret. Hvis vi ikke får nok vand, så har neglene ikke noget at vokse af, så drik rigeligt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man drikker 2 ½ l vand om dagen.

 

Olie og fugt

Olivenolie er både billig og perfekt til pleje af både negle og neglebånd. Du kan pensle lidt olie på dine negle og lade det sidde i 10 minutter. Massér resterne ind og afslut med en fed håndcreme. Det er en god idé at massere både negle og neglebånd med en neglecreme inden sengetid. Cremen får lov at fugte hele natten igennem.

 

Husk neglebåndene

Dine negle gror faktisk bedre, hvis dine neglebånd er velplejede. Få neglebåndet skubbet godt ned og du er godt på vej. Skub dem eventuelt ned, når du har påført olien. Det gør dem lidt mere medgørlige.

 

Og på falderebet.. INGEN neglebidning

Det er en dårlig vane hos nogle af os – og også den værste. Du ødelægger neglen, neglepladerne og opbygningen af neglen.

 

Vi håber, at du har nydt godt af vores lille guide. Husk at pleje dine negle. De vil takke dig for det! Der er altså bare ikke noget så fint som en hånd med et sæt smukke negle.

Del artiklen: