Læber-pomade-bløde-laber
Bløde skønne læber

Vi drømmer om silkebløde læber hele året rundt.

Men rigtig mange af os oplever fra tid til anden tørre læber. De sprækker og revner. Selvom vi fugter dem, kan de være svære at få bugt med. Det er vigtigt at pleje læberne løbende og ikke kun når skaden er sket. Vi skal give dem rigeligt med fugt hele tiden.

 

Hvordan plejer vi læberne bedst?

Hav altid en læbepomade på dig så du kan fugte dine læber, når de har brug for det. Dine læber er meget følsomme, fordi huden er meget tynd. Læberne er derfor følsomme overfor temperaturændringer, hvorfor de oftest er tørrest i vinterhalvåret.

 

Et lille tip er at smøre et tykt lag læbepomade på om natten, fordi vi hverken spiser eller drikker, når vi sover. Læbepomaden holder derfor længere og kan arbejde sig ind med god fugt.

 

Fugt skal ikke kun komme fra læbepomaden. Faktisk er det vigtigt at drikke rigeligt med vand, så du undgår dehydrering og tørhed. En sund afbalanceret kost er ligeledes vigtig, fordi vi på den måde sikrer vores krop de vigtige mineraler og vitaminer.

 

De to no-go’s

  1. Når læberne føles tørre fugter du dem måske med spyt, men det er et no-go. Det får nemlig dine læber til at tørre mere ud, da spyttet ødelægger det følsomme hudlag.
  2. Fugt ikke læberne med pomade med smag eller dufte. Det er en dårlig idé at bruge pomade med parfume, da det blot vil irritere dine læber yderligere.

 

Tip til egen DIY scrub

En scrub kan gøre underværker, når dine læber er skadet og du kan lave den helt selv: Ganske nemt, ganske billigt. Alt du skal bruge er 2 spsk. groft eller brunt sukker, 1 spsk. kokosolie og 1 spsk. honning. Ingredienserne skal blandes godt sammen. Derefter påfører du dine læber scrubben og skrubber godt til indtil sukkeret føles opløst. Resterne tørrer du blot af med papir.

 

Her får du et bud på redaktionens egne favoritter
:

 

Anne: Tromborg lip balm

Helene:
 Dr. Hauschka Lip care stick

Pernille: Eight Hour Cream Lip Balm by Elizabeth Arden

Del artiklen: